Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Αντιφασιστικό Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων 2017

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Αντιφασιστικό Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων. Παρόλα τα προβλήματα που είχαμε φέτος ως συνέλευση διοργάνωσης, το τουρνουά θα γίνει στις 9, 10 και 11 Ιουνίου.

Στις 9 Ιουνίου θα βρεθούμε με τους συντρόφους/ισσες που έρχονται από όλη την Ευρώπη για να φάμε συντροφικά στην αυλή του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείο, να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στον αντιφασισμό και στις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν στην κάθε χώρα.

Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου θα είμαστε στο Κατσάνειο γήπεδο όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες.

Το Αντιφασιστικό Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων δεν προωθεί τον ανταγωνισμό και τη θεοποίηση του/ης νικητή/τριας καθώς και την απαξίωση του/της ηττημένου/ης. Για εμάς όλοι/ες όσοι/ες αγωνίζονται εντός (και εκτός) του ρινγκ είναι άξιοι/ες σεβασμού. Το τουρνουά είναι για εμάς μια γιορτή στην οποία χαιρόμαστε τα αθλήματα που αγαπούμε μακριά από ρατσισμό, σεξισμό και μισαλλοδοξία.

Σε μια εποχή που σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο παρατηρούνται τάσεις αναγέννησης του φασισμού, δε θα μπορούσαμε να μη βάλουμε από μεριάς μας και φέτος το λιθαράκι μας στον πόλεμο εναντίον του. 

Τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα έχουν συσχετιστεί πολλές φορές με εθνικιστικές, φασιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές-και όχι άδικα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και να μην προστατεύσουμε και αυτήν την πτυχή του αθλητισμού και της ζωής, τα μαχητικά αθλήματα, από την απειλή του φασισμού.

Το Αντιφασιστικό Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων θα είναι και φέτος μια γιορτή του αντιφασισμού και των αθλημάτων που αγαπάμε

Συνέλευση Antifa Tournament 20171 σχόλιο: