Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση της συνέλευσης του Antifa Tournament

Ο χώρος των μαχητικών αθλημάτων είναι δυστυχώς βαθιά χαρακτηρισμένος από μάτσο σεξιστικές συμπεριφορές, που αλλοιώνουν την ουσία των ίδιων των αθλημάτων και των ιδεών που αυτά προωθούν. Η λογική της επιβολής του καθενός βάσει δύναμης, τα ring girls που κοσμούν την αρένα που μάχεται ο άντρας και η οχλαγωγία των μάτσο θεατών που ξεστομίζουν τα πιο αρρωστημένα και προσβλητικά σχόλια είναι λίγα από τα πολλά παραδείγματα σεξιστικής συμπεριφοράς μέσα στο χώρο που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συμπύκνωση των ακραίων μέσα στην πατριαρχική κοινωνία που ζούμε. 

Το Antifa Tournament είναι μια αντιφασιστική γιορτή που ενώνει τον κόσμο και δεν έχει σκοπό τη συνέχεια ή τη συντήρηση τέτοιων συμπεριφορών και λογικών. Προειδοποιούμε πως ως οργανωτική συνέλευση του τουρνουά δε θα ανεχτούμε καμία σεξιστική συμπεριφορά ή σχόλιο.

Ο μαχητικός αντιφασισμός δεν είναι ξύλινη έννοια-είναι το σύνολο των επιλογών που σέβονται και προωθούν την ελευθερία και την αυτοδιάθεση του κάθε ατόμου ανεξάρτητα από το φύλο, το έθνος και τη φυλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου