Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Αντιφασιστικό τουρνουά μαχητικών αθλημάτων 2016

Για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Αντιφασιστικό Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων. Όταν το 2014 ξεκινούσαμε τις πρώτες συνελεύσεις για τη δημιουργία του τουρνουά, οι συνθήκες σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο ήταν τελείως διαφορετικές. Μέσα στα τελευταία 2 χρόνια οι αλλαγές ήταν ραγδαίες. Ζούμε το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα στην παγκόσμια ιστορία. Από το περσινό τουρνουά μέχρι τώρα έχουν περάσει από την Ελλάδα ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και υπάρχουν γύρω στους χίλιους καταγεγραμμένους πνιγμένους στο Αιγαίο πέλαγος. 

Η “πολιτισμένη” Ευρώπη σφραγίζει τα σύνορά της με τη συνδρομή του ΝΑΤΟ, φτιάχνει hotspot-φυλακές, απελαύνει πρόσφυγες στην Τουρκία. Όλα αυτά με τη συνδρομή και τη συμφωνία του ελληνικού κράτους. Το προσωπείο της Ευρώπης έχει πέσει και έχει αναδυθεί η Ευρώπη-Φρούριο που στο όνομα της ασφάλειας πνίγει παιδιά στο Αιγαίο και υψώνει φράχτες ναζιστικού χαρακτήρα σε σύνορα και κέντρα συγκέντρωσης προσφύγων.

Μαζί με τις ρατσιστικές πολιτικές της Ε.Ε. και της Ευρώπης υπήρξε φυσικά και παράλληλη άνοδος των ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων μέσα στους κόλπους της (Pegida στη Γερμανία, Soldiers of Odin στη Φινλανδία, ακροδεξιά τάγματα φύλαξης των συνόρων στη Βουλγαρία, αντιπροσφυγικές πορείες στην Πολωνία, τεράστια αύξηση του ακροδεξιού κόμματος στην Αυστρία).

Στην Ελλάδα το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, σε πλήρη σύμπλευση με την ακροδεξιά και τους νεοναζί στην υπόλοιπη Ευρώπη, προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπροσφυγικό κλίμα. Για μια ακόμα φορά το αντιφασιστικό κίνημα στέκεται απέναντί τους. Με την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την συνεχή αντιφασιστική δράση δεν έχει αφήσει τον φασιστικό οχετό να κερδίσει έδαφος. 

Ως μέρος αυτού του πολύμορφου αντιφασιστικού κινήματος, αντιφασίστες/τριες που συμμετέχουμε ενεργά σε διαφορετικούς ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, συναντηθήκαμε και πάλι. Αποφασίσαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά να οργανώσουμε το Αντιφασιστικό Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων. Το τουρνουά αποτελεί πλέον κομμάτι της πολυμορφίας του αντιφασιστικού κινήματος, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης με συμμετοχή δεκάδων συντρόφων-ισσών από το εξωτερικό, όχι μόνο στο αθλητικό κομμάτι, αλλά και στο οργανωτικό.

Σας καλούμε λοιπόν στο 3ο Αντιφασιστικό Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 17, 18 και 19 Ιουνίου 2016 στο γήπεδο Κατσάνειο στη Θεσσαλονίκη. Για να χαρούμε όλοι μαζί τα αθλήματα και τις τέχνες που αγαπάμε μακριά από φασίστες και την κυρίαρχη λογική του ανταγωνισμού. Συντροφικά και αντιφασιστικά!

Συνέλευση Antifa Tournament 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου