Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τη διεξαγωγή του 1ου Αντιφασιστικού Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών Θεσ/νίκης

Όταν πριν από 6 μήνες γεννήθηκε η ιδέα για τη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά δεν περιμέναμε ότι θα είχε τέτοια επιτυχία. Ενός τουρνουά αυτο-οργανωμένου από την αρχή μέχρι το τέλος του. Δεν επιδιώξαμε ποτέ τη στήριξη κανενός επίσημου φορέα, κόμματος ή Μ.Κ.Ο.. Στηριχθήκαμε αποκλειστικά στις δομές του κινήματος, στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και τις καταλήψεις.

Την πρώτη μέρα, στην εκδήλωση που προηγήθηκε των αγώνων πήραν μέρος ομιλητές από Γερμανία, Ρωσία και Ιταλία. Ο Bernd Langer από το Βερολίνο έκανε μια αναδρομή στο γερμανικό αντιφασιστικό κίνημα, ο Petya Kosovo αναφέρθηκε στη σύνδεση του φαινομένου του νεοναζισμού στις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. με το χώρο των οπαδών στα γήπεδα και την αντίσταση σε αυτούς μέσα σε αυτά. Τέλος ο Lenny Bottai μίλησε για το κίνημα των "λαϊκών γυμναστηρίων" που έχει δημιουργηθεί σε όλη την Ιταλία.

Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι του τουρνουά, η συμμετοχή αθλητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 130 αθλητές και αθλήτριες από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αλλά και από πολλές χώρες της Ευρώπης. Διεξήχθησαν πάνω από 60 αγώνες και 4 σεμινάρια. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή του Ιταλού πρωταθλητή πυγμαχίας Lenny Bottai που παρέδωσε το σεμινάριο πυγμαχίας και στην ομάδα Judo του Ηρακλή που τελευταία στιγμή και εκτός προγράμματος προσφέρθηκε να κάνει επίδειξη.

Τόσο το πνεύμα των αγώνων και η νοοτροπία των αθλητών, όσο και η συμπεριφορά των θεατών διέφερε αρκετά σε σχέση με ο,τι έχουμε γνωρίσει σε επίσημα τουρνουά πολεμικών τεχνών. Το συντροφικό πνεύμα επικράτησε  απέναντι στη λογική νικητή-ηττημένου όπως και η αμοιβαία εκτίμηση των 2 αθλητών/τριων.

Γενικότερη επιθυμία μας είναι αυτό το τουρνουά να συνεχίσει σε μια σταθερή βάση και να επαναληφθεί όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

Υ.Γ.:  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Αυτόνομη Θύρα 10 για τη συμβολή της στην παραχώρηση του Ιβανωφείου καθώς και την ομάδα Biologica για τη διοργάνωση της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 3μέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου